Bort med det gamla, in med det nya..

Lämnar nu blogg.se som ett arkiv. Kommer fortsätta blogga på mama.nu.

Nya bloggen inner ni HÄR, följ med dit!

(http://blogg.mama.nu/johannadali) är nya adressen..

VARNING..

För busfrö!


Ajjabajja

Ett ord vi redan inför i E's lilla huvud, fats nu ljög jag.. vi säger ju bara ajaj. Han springer ju numera runt överallt i sin gåstol, och till skillnad från Elton så har han ingen som helst koll på vilken "hylla" i byrån som är hans och inte. Fotoramarna på tv-bänken och Eltons lekboll är det som är allra roligast att pilla på och dra ned. Allt skjuts så långt in det bara går, men hans armar blir helt plötsligt 5m långa.. men vem kan motså dessa ögon då?



Va mamma, sa du nått?


Jag SKAAAA nå..


Jag gjorde inget..

Frisk luft

Idag kom vi äntligen utanför dörren. Inte velat tagit ut E då han hostat rätt jobbigt. Men idag.. nu jäklar fick vi nog av att vara inne och gick ut i solen för en promenad. Underbart! Att vi tog svängen om bergvik för att lämna tillbaka jeans åt mamman och kom därifrån med nya kläder till E ist hör inte hit :P

Mormorn och gammelmormorn kom på sen lunch och bus med E som var på strålande bushumör ♥

Väl hemma möttes vi av A som låg däckad i sängen. Hans imunförsvar när E är sjuk finns tydligen inte. Stackar'n! Hoppas han kryar på sig snabbt som bara den så han kan komma iväg på roligheter till helgen. Ett under (peppar, peppar!) att jag klarat mig och även klarade mig sist när E var magsjuk. Men klagar verkligen inte!
alla runt omkring oss är sjuka eller nyss varit så jag håller tummarna att ajg ska fortsätta klara mig nur när E äntligen är (nästan) helt frisk.



Rensat

Ännu en produktiv dag är över. Hunnit med att slänga upp en massa klär till försäljning, samt fotat allt. Nu jäklar ska det rensas och säljas.. kanske tjänar en krona eller två till E ist för att bara ge bort allt.
Hör och häpna.. tom skor är utrensat och tror jag har mer i källarn som kan få åka iväg.
Nu håller jag ju bara tummarna för att det ska löna sig och ge en liten slant, men allt är bättre än inget. Ser faktiskt redan att det rullat in nån krona.


BB

Snälla, texta Big Brother. Med en majoritet skåningar så fattar iallafall inte jag värst mycket. Hursom gillar jag inte "Gurkan", men ändå vill jag ha in han i huset. Nej fy fan Johanna.. på tok för mycket onödig tid om jag ens tänker över detta. Illa!

Grecko

E dregglar värre än ett monster. Inte så konstigt med en tät liten vacker näsa. Nej inga tänder på G så det behöver ni inte kommentera. Min underbara mormor har sytt en massa snygga, och idag fick han ha den med drakar på.. passar honom fint ;) Tusen tack mormor!



Some good news

Som ett brev på posten.. lalala :)


Smuligt

Haft släkten på besök idag, eller en del iaf. :) Har städat färdigt det jag inte orkade igår och efter det ställde jag mig coh gjorde två smulpajer. WHAT? vad har hänt med mig.. vart kom min huslighet ifrån? Men jag giller't!
Mumsigt var det iallafall och E var nöjd som fick massa uppmärksamhet och bus ;)

Ett spinningpass, som jag med nöd och näppe hann till, var det direkt hem i duschen och sen vart det kvällen. Åter en dag utan större aktivitet, emn jäklars så gött. Det här med att hålla sig hemma och låta folk komma hit om de vill umgås med E är en rätt bra linje att gå på..



Tack Moster och kusin för de fina tulpisarna :)

Erbjudande

Är en av alla buzzadorer ute i Sverige. Med detta kan jag delge er erbjudanden på allt från prylar till upplevelser som jag fått möjligheten att buzza just nu :) In och kika med er!

Som Pappa

Kom hem från träning och möttes av det här.. hmm? Någon som vill va som pappa? Någon som vill lära sin son i tidig ålder.. Han har redan printat in första slaget och kommer minnas det för alltid. 3m 20cm! Stora siffror för liten pojk och en väldans stolt pappa ♥ Skulle vilja sett minen på E som A berättade om när han lyckades svinga iväg bollen ut i hallen..
Tackar bästa tant J och fabror A för det fina golfset E fick 3 dagar gammal, utan det ingen karriär redan.. haha. Nu är det snart dags för M att grabba klubban också! ;)



I våra sköna klär

Jag och E har haft en gris dag. Klev ur morgon rocken när A kom hem och det var dags för träning för min del. Underbart! Bara varit hemma för att försöka kurera E något, och han har mest velat sova idag. Inte äta, busa eller leka.. förens pappa kom hem. Ja han sparade nog på krafterna, busongen! Sånna här dagar är väl behövda. Jag har dock fått en hel del gjort här hemma och även det är gött..


Sneak peak

Ni som varit här vet hur det såg ut innan.. nu ser det hittills ut så här.. 

 






Godissugen någon? Kom och ääääät!!

Big brutther

Tog med mamma för lite snab inhandling på IKEA. Kom dock därifrån med en massa nytt, porslin, grejerna till E jag skulle ha samt nya ateraljer till vardagsrummet så imorgon ska det få sig en lättare förvanlig :D

Kvällen har jag spenderat på gymmet och var i princip själv sista tiden. Underbart! Och ja, jag kunde lämna gasmasken hemma idag.

Big Brother nu.. finns inte möe att säga men ändå följer man det varje år de går, könstigt det där?


Obelix

Han kom förbi en sväng i går kväll.. rätt söt. Saknade dock Asterix.



Underbart väder

Solen har ju fullkomligt strålat den här helgen. Hur underbart som helst!! Vi har självklart passat på att tagit långa promenader för att fylla kropparna med lite D-vitamin. E har njutit och somnat direkt vi kommit utanför dörren medans a och Elton busat sig trötta. Coolaste ongen har vi haft med oss iallafall..


Pappas glajjer va lite väl stora..


Så idag fick han ta sina egna :)

Fredags mys

Åkte hem till mormorn i fredags efter A slutat jobbet. Spendera kvällen med tacos och en hög med underbara människor. Slängde ut henne till extra rummet och intog hennes underbara säng för en skön natts sömn.. åh ja men undantag för alla gånger E vaknade av hostan :( Hursom har vi blivit ordentligt bortskämda.. och vi trivs! :)

Hjälp till!

Förresten glöm inte rösta ni som inte gjort det.. TACK!

Svett, svett, svett

Alltså kan blir galen. Ska man behöva träna med gasmask eller huvudvärk jämt numera? Hur kan man inte känna själv eller göra nånting åt det?

Jag ska öppna eget gym där det är lag på att duscha även innan passet, och nya träningskläder varje dag är ett måste om man luktar äckel, tyvärr är man inte välkommen annars. Så ni som svettas god lukt.. välkommna den dagen jag öppnar :)

Nej nu ska jag gå och lukta på min goda nakenfis ist. HAN luktar alltid gott, E alltså ;)


Lilla sjuklingen

Igår skulle vi fått hit alla tjejor på mysig fika. Tvärr fick vi ställa in då E blivit sämre. Två nätter med dålig sömn varav den enda nästan ingenting. 1177 antydde på falsk krupp, men vi vet inte. Inget doktors besök då han piggnat till under dagen och det troligen bara är en vanlig förkylning med hosta. Nätterna som är jobbiga för kraken. Usch det skär i hjärtat att de han sjuker. Annars äter han och dricker samt ge ri från sig ettoch annat skratt som vanligt så..
Har fått tagit in vagnen så han kan ligga och vila samt sova i den för att inte ligga plant.

Hursom skönt att se att han är pigg på dagarna så det inte är något allvarligare, men jobbigt nog åt honom iofs.

Enda fördelen med att han är sjuk (om man nu får säga så) är att Papan inte åker bort över helgen utan blir hemma mes oss, jippie.. fast ändå hade vi sett lite fram emot egen tid ;P Kluvet det där.. haha!


Sjuk med stil, fracken på!


Utslagen hjälte

Bästa vänner

Blir lika varm och smulig varje gång Elton kommer till oss. E njuter va hans uppmärksamhet och sträcker fram handen för att klappa och leka. Igår filma vi när Elton busar och E gapskrattar, underbart att de går så bra ihop om än Elton är lite små avis ;)



Se hur gulligt Elton lagt upp sitt huvud på E's ben ♥

Det vackraste man har..

Sätter man på bordet! Nåja, eftersom vi va på fika hos min kusin i onsdags så i brist på annat fick E sitta på bordet och äta. Sötnöten!


Äntligen

Lämnar A och hans vän i soffan själva för resterande av fotbollen. Tar med mig mitt nyklippta hår, min ny tränade och duschade kropp, samt Carolina Gynning och kryper ned i den underbara nybäddade sängen, där hör och häpna tom sängkläderna är strukna. Längtat typ hela dagen efter't. Aldrig mer ostruket i våran eller E's säng! (tecken på att jag börjar bli gammel tro? :P)

För er som vill veta är jag nöjd med frillan och stod upp efter 1,5 låt på spinnigen. hur var det där med att lyssna nu då? Nåja, släppte på belastningen någorlunda iallafall.. ;) Förvånad någon?

God Natt!

Tokigt nöjd med längden, färgen o volymen ...

imag0280 (MMS)

Tokigt nöjd med längden, färgen o volymen på mitt hår lurv nu. Trots detta är det en klipptid inbokad 14.00 i morgon. Dags för förändring kanske? Återstår att se..


Sjukgymnasten

Äntligen efter massa månader med ont, ont och mer ont har jag idag varit till sjukgymnasten, som förövrigt var grymt bra. Har fått övningar jag ska göra, och restriktioner på vad jag INTE får göra. Hur kul? Nåja, jag hoppas det här hjälper nu så jag akn bli bra och komma igång med träning på riktigt sen utan skador. Men att spinna sittande utan tungt motstånd, vara bannlyst från pumpen's benövningar osv känns sådär kul. Men den här gången SKA jag lyssna så jag blir helt bra. Varken kul eller ok att gå så här.. får knappt träna ben alls utom de övningar jag fick, och det med minimalt motstånd. änner miog inte alls löjlig, men men..
Hursom skönt att få veta vad orskaen är och vad jag kan göra för att rehabilitera't.

Tog mig direkt upp till gymmet för en genomgång, ett Coreboll-pass, samt ordinerade övningar. Bra start på veckan!
Tusen tack Linda och Moster för hjälpen med E, alltid så snälla!! :D

Sentimentalitet

Den bästa gåvan A någonsin gett mig är självklart E. Mitt hjärta smälter och ögonen tåras lika mycket varje dag när de ses efter A slutat jobbet. Att bara se hur E lyser upp när "babba" kommer hem, går inte beskriva. Att sen se hur A lyser av lycka när han tar sin son och gullar och leker konstant tills E ska sova, går inte heller beskriva. Den kärlek jag hyser till de där två går inte beskriva. Hur lyckligt lottad jag är som har världens bästa grabbar i mit liv, går inte beskriva. Ingenting går att beskriva egentligen. Älskar er så mycket att inte ord räcker till.. som vanligt ♥ Ni två tillsammans är verkligen något speciellt och helt underbart. Bättre pappa än A finns inte! Och med det sagt, jag har världens bästa familj!

Fasen vad jag älskar ordet familj. Jag har bildat en egen.. inte den jag växt upp i utan min alldelses egna, den bästa. Underbart!!


Utmärkelsen

Dagens dåliga mamma går till ingen mindre än mig själv. Har lyckats klämma E's lilla vackra finger i dragkedjan, låtit honom gallskrika sig till sömns i bilstolen, svettats som en gris i vagnen, samt slagit i (väldigt löst) hans vackra huvud i biltaket. Omtyckt mamma? Nej! Tack för att pappan dök upp.. Fjäskade med att ge han en godis, det funkade.. han förlät mig nog.. puh!


Alla hjärtans dag

En dag som kan strykas ur almenackan. Varför ska man visa sin kärlek mer idag än andra dagar, fjanterier! I min familj ger vi inte varandra presenter (fast okej, erkänner att jag gett A en och annan hint om en liten grej. Nåja får skylla mig själv när jag går runt med hans kort i MIN plånbok, haha!)

Vi har hursom shoppat lite dagen till ära. Iallafall jag och E då han tycke vi skulle unna oss det. Äntligen har jag higttat nya byxor till jobbet och kan med andra ord slänga in mina mamma-jobb-byxor längst in i garderoben. Hallelulja! :D E har fått nya pyjamaser, bodys och mössor (galet kär i alla coola barnmössor!). Han som inget behövde? Nåja enfärgade bodys är ett måste då de mönstrade inte alltid funkar. Dagens I-landsproblem löst, tackar!

Kvällen har vi spenderat i soffan tillsammans med gårdagens Solsidan och tårarna sprutadesom alltid, sjukt roligt program. Så myser vi på ♥-dagen.


Bababababa

STOPPA TIDEN!

Grabben sitter snart själv utan stöd. Han går sakta men säkert framåt i gåstolen, och dessto fortare bakåt. Han slukar hela vällingflaskan själv utan stöd. Och det värsta av allt han säger bababababab (som vi självklart tolkar till pappa!) hela tiden. WHAT?? Vad hände med mamamamam som han började med? Orättvist! :P
Nej nyss fick vi bära runt han jämt och stödja hans lilla huvud/nacke. Våran lilla, lilla älskling ♥




Snoooz

E har varit lite små snuvig men förvånansvärt pigg ändå i några dagar. Nu verkar det dock vara på väg till helt ok igen, skönt. Imorse låg vi och gosa så där extra länge när pappan åkte till jobbet, för vem vill inte snooza i den här nacken? Åh älsklingen ♥


Ser värre ut än det varit!


Handduken fick agera snutte tills de andra torkat. Gick fint det med :)

Sol i sinne..

Inte varit gör nöjd över att solen strålat och jag jobbat hela helgen, inte fått värst mycket D-vitamin i min kropp om man säger så, men det kommer mer sol :) Fick spendera lördagen i soffan själv och det var som sagt riktigt gott. Somnade gott och passa på att bredda ut mig regält i sängen! Hann med en sväng hem till kusin där E hängde framför simpson med K. Haha!

Söndagen spendera vi i innebandyhallen efter jobbet. E charma allt och alla medans pappa rännde efter bollen på plan.Väl hemma slogs det på stort och god mat, ramlade nästan över E's nya leksak.. pulkan! Inte kul att jobba och missat när de varit och köpt samt testat den.




Jag jobbar och alla andra är ute i den str...

Jag jobbar och alla andra är ute i den strålande solen och njuter, fusk! Tröstar mig med att jag och E ska ha egen tid bara vi två hemma ikväll. Okej, det är ofta bara vi, men inte kvällstid. Ska unna mig en liten godispåse framför melodifestivalen och njuta av ensamheten när alsklingen somnat.. Underbart! S


Ett litet klick är det enda som behvövs! :)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=40924

Hjälp E hamna på omslaget :D

Böbbel

Veckan har annars bjudit på en del påhälsningar och fika, bortskämdhet osv. :) En massa träning och div annat. Inget vettigt egentligen :P Men vi njuter av våran mysiga "hemma" bubbla ett tag till, snart blir det ändring en tid.

E har gått och blivit förkyld, men verkar inte lida något speciellt, skönt. Lite snuvig och tröttare än vanligt men inge värst mycket gnälligare och tur ingen feber!

Store pojken

Var till BCV för 6 månaderskontroll i Onsdag. Grabben sköter sig och växer som han ska :) Längden drar han iväg på en hel del. Han är 69cm lång och väger 7850gr. Mycket allvarsam mot doktorn men bjöd tillslut på ett stort leende och skratt.


Grattis Jonna!

Idag fyller en av mina bästa vänner år. Stort Grattis på din dag och hoppas den varit super! ♥
Tack för tidigt födelsedagsmys igår :)


Älskar dig min vän ♥

E - 6 månader

Idag blir våran älskling 6 månader. Och återigen frågar jag mig vart de tagit vägen? För 6 månader sen var vi (precis som nu) världens stoltaste och lyckligaste föräldrar till lilla E ♥ Vi hade redan hunnit visa upp han för världens stoltaste Mormor och gammelmormor, farmor och P. Men det var 6 månader sen det.. Idag sitter han nästan upp själv. Åh vad vi älskar den här ongen ♥
Ärligt så tor man att man har ett liv innan man får barn, men det har man faktisk tinte. Eller inte jag iallafall. Underbaraste halvåret i mitt liv :)


RÖSTA PÅ E!

Hjälp E att hamna på Vi föräldrars omslag i Augusti :) Gå in och rösta nu!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=40924


Poco Loco tröjorna är de skönaste som finn...

Poco Loco tröjorna är de skönaste som finns.. mannen sig fick en ny idag. Undrar om de va för hans eller min skull den åkte med hem? :P Skit samma, vi gillar dem ju hursom båda två..


Fördelen med stor släkt

Idag ska vi på kalas. Moster och hennes man fyller men nån dags mellanrum. Den ene jämt den andra ojämt kan man säga. Stor grattis till er båda :D

Åh ja, fördelen med stor släkt är tårta och kalas, OFTA! Inte fy skam alls..

Jag vann, kan man säga.

I våran familj har vi haft ett vad. A hamna i en svacka igår och avbröt sin del, man jag fortsätter.. men anda ord, jag vann ;D


Ungefär så här glad och nöjd va jag igår när A avbröt :P


Motivationen fortsätter

Och då behövs nya toppar till träningen också.. lite färg så här mot våren. E fick en ny fleecetröja som pappan inte kunde motstå :) Plånboken bara slank med, på tiden.


Tuffingen

E är absolut den med coolast klädstil i våran familj ;)





Jag latar mig och bilen tvättas

Hur underbart är inte det då? Här ligger jag i soffan och snälla Mamma är och tvättar och städar bilen åt oss. Tackar vi verkligen för, underbara du ♥


Kanske, kanske hjälper till i sommar.. eller nää, nån måste ju ta hand om E också ;)

Snart i brevlödda

Äntligen är alla tackkorten klara och postade. PUH! De jag beställde först blev skit så fick ju beställa nya. Så nu dyker snart världens vackraste upp i brevlådan hos många lyckligt lottade efter många om och men. Men bättre sent än aldrig och vet ni, det är MYCKET kärlek lagt bakom dessa kort! Haha!

Lär vara en och annan som blir glad av den tråkiga posten i morgon eller nån dag framöver :)


Kap Verde!

Vem vill inte åka dit? Men nu var det inte just det kapet det handlade om utan dagen kap.. Fyndat dessa två ting idag för nästan noll och ingenting, nöjd? JA! Vagnen ska agera extra slit och släng i skogen vagn och bosätta sig hos farmorn, tusen tack för den :) Jag har insett att vagnen vi har inte kommer funka för skogen till våren och det är ett måste mer eller mindre!

Fischer Price garaget är jag tok nöjd med. Hur billigt som helst och något alla barn ska ha :P Nu vill jag ha göbber och bilar till.. får fortsätta leta.

Och jag som tyckte köp och sälj sidan på FB ara var ploj. Ska nog sluta dömma så jäkla fort!



E var måttligt road av att följa med mamma och mormorn på shopping tur ;)

Nytt till E's garderob

Mormorn va ju på shopping turne i helgen och kom inte tomhänt hem till E. En drös med kläder. Två superfina overaller till hösten och en UV delad dräkt till sommaren, super bra! Vi har även hunnit med ytterligare shopping då hon har lite svårt att motså att köpa nytt till E. Tusen tack! Men nu är det stopp, ungen behöver verkligen inte något mer förens till våren/sommaren! :)




Nej färgen är inte äckelgrön, de är snygg grön :P

RSS 2.0